ZONDER VLEUGELS

| poëzie | proza | muziek |

 

Het prentenboek "Lolo van het Natte Weidenland"
(vanaf 6 jaar)
‘Lolo van het Natte Weidenland’ is een prentenboek over het ontstaan van provinciedomein De Gavers. Het boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar of om door kinderen zelf te lezen vanaf 8 jaar.
Het verhaal wordt verteld door Lolo de waterjuffer, die samen met haar vriendjes in de ‘Gavermeersen’, een puzzel van kleine vochtige weiden, grachten en poelen, woont. Op een dag starten de graafwerken voor de aanleg van de E17 en wordt een grote waterplas gevormd.
Het verhaal werd geschreven door Yves De Bosscher. Geert Gerard zorgde voor de ondersteunende illustraties. Het boek telt 31 bladzijden, heeft een A3-formaat en werd gemaakt in stevig karton en met een spiraalrug zodat de pagina’s gemakkelijk omgeplooid kunnen worden.

Voor de permanente tentoonstelling in het bezoekerscentrum van provinciedomein De Gavers werd een zithoek voor kinderen voorzien. In één van de ‘zitdruppels’ worden kinderen meegenomen door het verhaal van Lolo de waterjuffer en het ontstaan van De Gavers. Je kan het luisterverhaal beluisteren en downloaden via
deze link.
 

Je kan het boek (10€) bestellen op deze pagina.
 

 

"Het DNA van de bramenplukker"

Een reeks van cursiefjes die wordt gepubliceerd in 'Klimop' - het tijdschrift van Natuur.koepel vzw